Ik ben een echte reiziger in hart en nieren.  Ik hou van het gevoel van vrijheid, ik hou van nieuwe omgevingen, nieuwe culturen, pittige wandelingen,…. En toch kunnen vakanties soms ook heel confronterend zijn.
 
Vorige week ging ik op een éénouderreis met Tomeeto.  (Een geweldige aanrader trouwens). Het was een vakantie in samenwerking met Intersoc, waarbij ik me helemaal in de watten gelegd voelde.  Wij waren met een groepje singles en zoals wel vaker was ik zeker niet de slankste van de groep.  En dat bracht me meteen bij het thema van deze blog: je goed in je vel voelen op reis. 
 

Enkele triggers op een rijtje:

 • Foto’s: 

  er worden waanzinnig veel foto’s genomen tijdens zo’n vakantie.  En niet op elke foto sta je even mooi.  Dan kan het soms als een gigantische shock voelen.  ‘Oh my god, zie ik er zo uit’, flitst dan ook wel eens door mijn hoofd.  Om daar mee om te gaan kies ik om te kijken naar de levensvreugde die ik uitstraal en de leuke herinneringen die ermee samen hangen.  Als je met die blik naar een foto kijkt, kan je je al snel losmaken van enkele onvolmaaktheden die je ziet aan je lichaam.  En geef nu eerlijk toe, die foto’s wil je toch vooral omwille van de herinneringen. 
 • Gaan zwemmen: 


  Aiaiai nu moet ik dan ook nog eens in badpak/bikini verschijnen.  Dat was voor mij jarenlang genoeg reden om niet mee te gaan zwemmen.  Het aantal smoesjes dat ik daarvoor gebruikte was ontelbaar.
 • Strandvakanties: 

  Ik haatte het om op strand te gaan liggen.  Dit was voor mij precies de deur die werd open gezet naar negativiteit.  Meteen begon ik mezelf te vergelijken met anderen. En ‘Die kerel keek vies naar mij, die zal dit of dat wel denken’.  Maar in alle eerlijkheid: de meeste mensen zijn helemaal niet bezig met hoe jij eruit ziet.  Ze zijn bezig met hoe ze er zelf uit zien.  Dus laat los die zorgen en geniet gewoon van de omgeving.

 • Je cellulitis in een short: 

  Meer dan 80 procent van alle vrouwen hebben cellulitis.  Dit zegt helemaal niets over jou of over je waarde.  Cellulitis is een manier van huidvorming.  Zelfs ultra slanke vrouwen én modellen hebben cellulitis, maar door de poses én door de belichting die ze gebruiken, valt het helemaal niet op wanneer je naar hun foto’s in de magazines kijkt.  Kijk met een realistische blik,  het zijn maar blote benen en ook jouw benen verdienen het zonlicht.
 • Zweten: 

  Ik zweet overvloedig.  Maar echt ‘gerellig’ als je het vergelijkt met andere vrouwen.  Ik vind dit verschrikkelijk en zeer moeilijk om los te laten.  Wanneer we dan een wandeltocht maken, ben ik vaak de eerste die het lastig heeft met het bergop wandelen.  Dan begint mijn intern stemmetje al snel te veroordelen want ‘zie mij daar, de enige dikkere vrouw met een knalrood hoofd en fel bezweet’.  
Op één van de laatste wandelingen van mijn laatste reis kwamen we langs een waterval.  Ik liep vooraan bij het terug beklimmen van de trappen en een ouder koppel sprak me aan of je effectief nat werd van de waterval.  Niet dus! Genant, maar ik laat het mijn wandelpret niet bederven.  Ja het moet soms wat trager, maar ik doe het toch maar! En ik geniet te veel van de natuur om dit niet meer te doen!
 

Conclusie

Mijn conclusie is alleszins dat ik enorm heb genoten van mijn vakantie en ik gun jou dat ook.  Wil dat zeggen dat mijn negatief stemmetje nooit meer verschijnt?  Nee, spijtig genoeg niet.  Ik kan het gelukkig wel veel sneller naast me neer leggen!
Maar geef nu eerlijk toe.  Hoe zonde zou het zijn als je een geweldige vakantie laat verprutsen door deze triggers.  Probeer het andere perspectief ook eens toe te passen en ik ben curieus wat het voor jou bracht.
 
Oh ja, en aarzel zeker ook niet om jouw triggers even aan me door te sturen.  Wie weet inspireert het me wel om er een nieuwe blog over te schrijven.
 
 

---

Helpt deze blog jou?

Ik hoop natuurlijk van wel want elke week schrijf ik met plezier om jou verder te helpen door het delen van mijn gevoelig verhaal zodat ik ook jou kan inspireren in jouw proces om JEZELF graag te leren zien zoals je NU bent.  Ik wil je helpen om los te breken van verwachtingen waar je aan moet voldoen en VOLUIT TE KIEZEN VOOR ZELFLIEFDE?

Wil jij dit delen omdat jij mee wil helpen om de wereld meer INCLUSIEF te maken voor ALLE LICHAAMSTYPES?
Dan kunnen we samen de wereld tot een schonere plek maken.

Dikke kus
Isabel

0 Comments

Leave a Comment