Bij mij kunnen kinderen en jongeren terecht voor:
- Twijfels over hun veranderende lichaam
- Rots en Water-training
- Assertiviteits- en weerbaarheidstraining
- Faalangsttraining
- Relaxatietechnieken
- Zelfvertrouwen, Eigenwaarde, Zelfliefde
- Grenzen aangeven, stoppen met pleasen, omgaan met angst

Het is ontzettend belangrijk om kinderen en jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een sterke mindset in een wereld die wordt beïnvloed door social media, filters en hoge verwachtingen. Hier zijn een paar redenen waarom dit zo belangrijk is:

 1. Zelfbeeld en eigenwaarde:
  Social media en filters creëren vaak een onrealistisch beeld van schoonheid en succes. Jongeren kunnen gemakkelijk worden beïnvloed door deze gemanipuleerde realiteit en kunnen zichzelf vergelijken met anderen. Dit kan leiden tot een laag zelfbeeld en verminderde eigenwaarde. Door kinderen te helpen een sterke mindset te ontwikkelen, leren ze hun eigen waarde te erkennen los van externe beoordelingen.

 2. Weerbaarheid en veerkracht: 
  In een wereld van hoge verwachtingen en constante blootstelling aan perfectie op sociale media is het belangrijk dat kinderen leren omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Een sterke mindset stelt hen in staat om veerkrachtig te zijn en zichzelf weer op te bouwen na tegenslagen. Ze leren dat mislukkingen normaal zijn en dat ze kunnen groeien en leren van hun fouten.

 3. Authentieke relaties:
  Social media kan oppervlakkige verbindingen bevorderen, waarbij de nadruk ligt op likes en volgers in plaats van op echte menselijke relaties. Een sterke mindset helpt kinderen om zich bewust te worden van de waarde van authentieke relaties en helpt hen om prioriteit te geven aan kwaliteit boven kwantiteit. Ze leren dat hun eigenwaarde niet afhankelijk is van het aantal likes of volgers dat ze hebben.

 4. Kritisch denken:
  Met de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is op sociale media, is het belangrijk dat kinderen leren om kritisch te denken en informatie te evalueren. Een sterke mindset moedigt hen aan om niet alles klakkeloos te geloven, maar om bewijs te zoeken, verschillende perspectieven te overwegen en hun eigen mening te vormen.
Kortom, het versterken van de mindset van kinderen in een wereld van social media, filters en hoge verwachtingen is cruciaal om hun welzijn, zelfvertrouwen, veerkracht en vermogen tot kritisch denken te bevorderen. Het helpt hen om authentieke relaties op te bouwen en te gedijen in een digitale wereld die voortdurend evolueert.Omdat jongeren onze toekomst zijn!
Q & A

Gebeuren deze gesprekken online of face-to-face?

Bij kinderen uit de lagere school geef ik er de voorkeur aan om hen face-to-face te coachen.
Dit vindt plaats te Re-In - Gemeentestraat 13 -2560 Nijlen

Voor jongeren uit het middelbaar is het, mits onderling overleg, ook mogelijk om online gecoacht te worden.

Worden ouders ook betrokken in het proces?

Ja, dit is in mijn ogen cruciaal.  
Als ouder blijf jij dé expert van je kind.  Samen gaan we op zoek naar hoe we je kind sterker kunnen maken.
Wanneer ik je kind ondersteun, leer ik het enkele tips en tricks aan.  Aangezien jij als ouder het belangrijkste voorbeeldfiguur blijft voor je kind, is het belangrijk dat u als ouder ook mee het geleerde in stand houdt. 


Hoe vaak vinden deze gesprekken plaats?

Elk traject is afhankelijk van kind tot kind.  Daarom bekijken we samen wat haalbaar is voor je kind én voor je gezin.

Isabel Cambré - Mind Expert en Life Coach
Mooi Mens - Herenthoutse Steenweg 43 - 2288 Bouwel - BTW BE0773.326.065
@copywright Mooi Mens