#5 Ik voel mij gefaald na het zoveelste mislukte dieet: De reis naar zelfaanvaarding

In deze blog vertelt Isabel over hoe je ego je in de knoet kan houden wanneer je dieet mislukt. Dat je dan het gevoel kan hebben vanuit perfectionisme dat je gefaald bent bij een kleine misstap.  Je ego staat dan aan het stuur en geeft je het gevoel dat je niets meer waarde hebt als vrouw, partner, moeder,...   Je vergeet te kijken naar het feit dat je lichaam meer is dan dat getal op de weegschaal.  Isabel spoort je aan om te kijken naar wat er fout ging en hieruit te leren én te kijken naar alles wat je lichaam wel voor je deed.

Read more...

#4 Hoe kan ik leren me niet meer te schamen voor mijn lichaam?

In "Hoe kan ik leren me niet meer te schamen voor mijn lijf?" deelt de auteur hun persoonlijke worsteling met lichaamsschaamte, die teruggaat tot hun jeugd. Jarenlang probeerden ze hun lichaam te verbergen, zelfs als volwassene, uit angst voor afwijzing en spot. Maar een keerpunt kwam toen ze beseften dat het haten van hun lichaam geen oplossing bood. Door te luisteren naar een inspirerende podcast begonnen ze in te zien dat elk lichaam uniek is en dat het tijd was om te stoppen met vechten tegen hun eigen vormen. Het inzicht dat alle lichamen imperfecties hebben, maar ook unieke kenmerken die hen bijzonder maken, bracht een verschuiving in hun perspectief teweeg. In plaats van zich te schamen, begonnen ze hun lichaam te omarmen en te accepteren zoals het is. De auteur nodigt lezers uit om zichzelf te koesteren en hun eigen unieke schoonheid te erkennen, net zoals ze de natuur om hen heen bewonderen, inclusief de imperfecties die erbij horen.
Read more...

#3. Mijn persoonlijk verhaal: Moet ik afvallen of mezelf leren accepteren zoals ik ben?

In deze blog deel ik mijn persoonlijk verhaal, de keuze die ik maak. 
Wil ik mezelf nu graag leren zien zoals ik ben of wil ik toch afvallen?
Read more...

#2 Wil ik nu afvallen of mezelf graag leren zien zoals ik ben?

In deze blog vertel ik mijn algemene visie over het dilemma waar vele jojo-ers voor staan.  Kies je nu om jezelf graag te leren zien zoals je bent of leer je van jezelf houden zoals je bent.  

Read more...

#1 Liefde voor jezelf én je lijf: het begin van een blog

In deze persoonlijke blog ligt de focus op het proces naar meer zelfliefde en het accepteren van je eigen lichaam in een wereld vol met sociale verwachtingen. Isabel put uit haar eigen strijd met haar lichaamsbeeld, in het bijzonder over hoe haar overgewicht haar een gevoel gaf van minder eigenwaarde, wat dan weer leidde tot cycli van diëten en zelfkritiek.  
Read more...
zelfliefde